SOLHEIMSDALENS FASILITETER

Solheimsdalen ligger ca 1,5 times kjøring fra Stavanger. Hytten har overnattingskapasitet for 60 personer, og det er puter og dyner i alle sengene. Det er stor og romslig peisestue, stort kjøkken som kan betjene opptil 50-60 personer med god spiseplass i tilknytning. I tillegg har stedet tørkerom for klær og gode toalettforhold. I 2019 ble hytten påkostet med romslig og solrik terrasse. Fasilitetene passer derfor perfekt for de fleste aktivitetsarrangementer.

Hytta ligger meget bra til for aktiviteter både sommer og vinter, ski- og turterreng rett utenfor og i umiddelbar nærhet.

Solheimsdalen ligger på Tjørhom i Sirdal, som er kjent for sitt naturskjønne fjellområde. Eiendommen på 15 mål ligger i skråningen opp mot Raudåknuten (965 moh), som er et av de høyeste fjellene i området. Det er kjørevei helt frem til eiendommen og denne blir brøytet om vinteren. Parkering til ca. 35 biler på tunet samt ca. 15 biler på veien. Buss kan også parkere i nærområdet.

Gjestene på hytta i Solheimsdalen har fiskerett i Raudåvatnet, som ligger like ovenfor hytta.


OMRÅDET

Solheimsdalen kan skryte på seg en beliggenhet som byr på fantastiske naturopplevelser. Stedet er ypperlig for skoleklasser, leirskoler, korpsgrupper, eller om det bare er flere mennesker som vil tilbringe gode dager sammen i noe av Norges vakreste natur. Området byr på skiløypene rett utenfor døren i vinterhalvåret, vakre fjell i høstens fargeprakt, eller et bad i den iskalde elva på sommertid.

TUROMRÅDET OG ATTRAKSJONER

Turmulighetene er mange. Rett fra hyttedøren går turen mot bl.a. Hønedalen, Tjørhom, Fidjeland, Kvinen. Hytten fungerer også utmerket som base for tur til Lysefjorfden og Kjerag.

Opplev gravplasser fra jernalderen, bygdetun fra 1770 og kraftverk 700 meter inn i fjellet. Sirdal har et landskapsvernområde som sikrer et rikt plante-og dyreliv. Stedet og området må oppleves, og vi lar noen bilder tale for seg selv. Les mer om Sirdal her


1. etasje

U. etasje